mandag 18. april 2011

En fin sang og et ekkelt sammentreff

Sangen jeg for øyeblikket hører på i snitt åtti ganger om dagen er Rino Gaetano med Sfiorivano le viole (Fiolene visner). Ikke bry dere om den litt corny videoen.

¨


Il sole batteva suuu di me,
E TU prendevi la mia mano
Mentre io...aspettavo TEEE


Akk.
Foto: Wikipedia
Rino Gaetano var en legendarisk italiensk singer-songwriter på 70-tallet. Tekstene er ofte ironiske kommentarer til Italias korrupsjon, seksuelle konservatisme og religiøse skinnhellighet (fortsatt aktuelle tekster, med andre ord).

Rino døde i en bilulykke bare 31 år gammel i 1981, noen få uker før han skulle gifte seg. Han var fortsatt i live etter ulykken, men fem sykehus nektet å ta ham i mot fordi de ikke hadde plass. Han døde på vei til det sjette.

Noen år tidligere hadde han skrevet sangen La ballata di Renzo. Den handler om en mann som dør i en bilulykke, etter å ha blitt avvist på alle sykehusene han henvender seg til. Tre av sykehusene han nevner i sangen er de samme som de Rino senere selv blir avvist på.

Skjebnens ironi? Flere mener snarere det er noen av de Gaetanos kritiserer i sangene sine som arrangerte en ulykke med sangen som modell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar