torsdag 27. januar 2011

En fantastisk middag

Jeg har akkurat kommet tilbake fra en middag hos noen tyske venner, og må rett og slett dele menyen her i ren lykke. Det var en timelang affære, hvis tema var siciliansk og surt/søtt i forening. Alt selvfølgelig akkompagnert av italiensk vin i ulike former.

L'antipasto (forrett):
Fennikel med speck (slags spekeskinke), druer, ristede pinjekjerner, dill og dressing av eggeplomme, eddik og olivenolje.

Primo (første rett):
Spaghetti med pesto lagd av flådde, hakkede tomater, basilikum, hakkede mandler, hvitløk, hakket basilikum og pecorino (ost lagd av sauemelk). Olivenolje oppå.

Secondo (andre rett):
Kveldens store overraskelse og diskusjonstema! Aubergine kokt i eddik og olje + hardkokt egg med SJOKOLADESAUS og oliven.

Dette er visstnok noe munker på Sicilia spiste (Luca, italieneren som bor sammen med Lucia og Änn som sto for kalaset, mente det smakte helt forjævlig, og at det umulig kan ha vært mer enn to munker som spiste dette. Og at disse må ha dødd like etterpå.) Men jeg endte etter en lang stund opp med å synes at det var ganske så godt, om enn veldig spesielt, særlig kombinasjonen egg og sjokolade. Men søtt og salt er alltid fint sammen, syns jeg.

Digestivo:
Grappa

Dolce (dessert):
Skogsbær, en blanding av mascarpone/youghurt/pisket fløte og rørsukker oppå.

Til slutt kom en eplekake Sarah hadde tatt med, så nå er jeg god og mett og lykkelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar