Per person:
- En liten neve tørket steinsopp
- 100 gram ris
- 2,5 dl vann
- Buljong/kraft
- Smør
- En god klunk vin (rød/hvit)
- Evt. parmesan
Legg soppen i lunkent vann og la den ligge minst 20 minutter. Ta vare på vannet, dette bruker du i risottoen etterpå. Klem ut vann av soppen med hendene, og stek soppen i godt med smør. Ha i risen og la det steke i noen minutter mens du rører. Ha evt i litt mer smør/olje. Så har du i vann og en buljongterning/kraft. Husk å ha med soppvannet. Ha også i en klunk vin. La det koke mens du rører jevnt. Ha evt i mer vann om det trengs. La det koke til risen er ferdig, litt al dente. Ha i litt mer vin mot slutten. Smak til med pepper. Og som det meste annet blir også denne risottoen enda litt bedre med en god mengde parmesan på toppen :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar